București…un oraș pe care nu ai cum să nu ți-l amintești fie că ți-a plăcut fie că nu. De un an și ceva locuiesc și eu aici, în marea aglomerație urbană, cu un trafic uneori de nesuportat, dar și cu locuri pe care le voi păstra mereu în sufletul meu. Unul dintre acestea este chiar Centrul Vechi.

Pentru mine el reprezintă chintesența Bucureștiului, un loc care nu doarme niciodată, în care auzi toate limbile pământului și în care ai ceva de făcut în orice moment al zilei. L-aș putea descrie în câteva cuvinte ca plin de viață, cu o arhitectura care îți amintește de vremuri de mult apuse sau cel mai bine spus inima orașului. Când ajungi aici ești cuprins de un amalgam de sentimente. Nu știi ce să faci și unde să mergi prima dată pentru că sunt o mulțime de restaurante, cluburi și cafenele drăguțe.

Într-o după-masă frumoasă de toamnă am pornit și eu spre acest loc și mi-am dorit să descopăr o altă față a Centrului Vechi de undeva de la înălțime, așa că, m-am apucat să caut pe internet să văd ce rooftop-uri sunt prin zonă și am decis să merg la Pura Vida, un bar aflat pe acoperișul unui hostel cu același nume. E destul de complicat de găsit pentru că nu este foarte bine semnalizat, dar google maps își face întotdeauna datoria. :)) Până pe acoperiș ai ceva de urcat, dar mesajele motivaționale de pe scări parcă îți fac urcarea mai ușoară. Și iată-ne ajunși la destinație! Un bar micuț, cu un ușor aer punk, colorat foarte viu și cu o priveliște destul de frumoasă asupra clădirilor boeme, scăldate în soarele apusului de toamnă. Mi-am comandat o limonadă și am stat la barul de pe marginea terasei de unde puteai privi trecătorii și asculta un cântăreț stradal interpretând „The second waltz”, lucru care te făcea să te simți într-o altă epocă.

După-masa de duminică nu se putea încheia așa de repede și din acest motiv am plecat mai departe pe străduțele înguste în căutare de noi locuri gata de a fi explorate! Pentru că la București odată ce ai plecat de acasă, până te întorci trece o grămadă de vreme e mai mult decât sigur că va trebui să mănânci pe undeva prin oraș. Un loc pe care l-am descoperit recent este restaurantul Burger & Scoici, pe care îl găsiți pe strada Sămârdan la nr.41. E imposibil să îl ratați pentru că în față sunt câteva bannere cu Chef Scărlătescu. Mâncarea este foarte bună, iar prețurile sunt acceptabile așa că vi-l recomand cu căldură!

Wearing: Jeans: H&M, Bluza: Gina Tricot, Jacheta: Gipsy, Balerini: Sears, Geanta: Karl Lagărele.

Photo credits: Amigo

Voi ați fost în centrul vechi? Care sunt locurile voastre preferate?

Vă pup și aștept răspunsurile voastre, Andreea Finyak!