Sunt sigură că printre noi există multe cititoare interesate de shopping. Girls now it’s our moment! Astăzi vă povestesc unde puteți face shopping în Liverpool și bineînțeles unde puteți mânca ceva bun după extenuantele sesiuni de cumpărături.

Cele mai multe magazinele le veți găsi pe strada Liverpool, care e foarte aproape de Docurile Albert, așa că dacă ați ajuns în centrul orașului e imposibil să treceți pe lângă complexele comerciale fără să le observați. Aici găsiți tot ce vă doriți de la magazine ale unor mari brand-uri mari până la magazine care nu se găsesc decât în Anglia.

Partea bună e că dacă vă doriți ceva de la un brand care la noi în țară are un preț destul de ridicat, s-ar putea ca aici să-l găsiți la un preț semnificativ mai mic. Magazinele care mi-au atras atenția sunt T.K Maxx unde puteți găsi pantofi, genți și haine de la designeri precum Giorgio Armani, YSL, Karl Lagerfeld, Gucci la niște prețuri irezistibile și PRIMARK unde găsiți lucruri drăguțe și foarte ieftine. Un alt magazin care merită vizitat mai ales pentru valoarea lui istorică, fiind cea mai veche clădire din centrul orașului este Blucoat. Aici puteți găsi produse de artizantat și tot felul de haine și accesorii lucrate manual și un restaurant.

În materie de localuri recomand restaurantul lui Jamie Oliver pe care îl găsiți în apropierea magazinelor. Acesta are bucătărie italiană, mâncarea este bună, nu genială așa cum m-am așteptat, prețurile sunt medii, dar timpul de așteptare este destul de mare. Una peste alta merită să îl încercați. Dacă vreți să optați doar pentru ceva de băut recomand Las Iguanas, unde au o ofertă foarte tare la o băutură cumpărată mai primești una din partea casei.

Dacă vă doriți ceva tradițional și ieftin există varianta Toby’s Carvery. Pentru 6 lire puteți mânca 4 feluri de carne cu tot felul de legume și preparate din acestea. Porțiile sunt uriașe și din punctul meu de vedere aproape imposibil de mâncat, dar mâncarea este gustoasă.