Orașul meu preferat din țară este fără doar și poate Brașovul așa că, ori de câte ori am puțin timp liber îmi place să evadez aici. Pentru că până la începerea facultății am avut câteva zile libere nu am mai stat pe gânduri și am dat o fugă până acolo pentru că este foarte aproape de București și în aproximativ două ore și jumătate ajungi la destinație.

Încă de când eram copil, acest oraș a exercitat asupra mea un magnetism aparte. Este extrem de frumos în orice anotimp și oferă foarte multe posibilități de petrecere a timpului liber, de la o simplă plimbare prin centrul vechi, încărcat de istorie și cu o arhitectură care îți răpește răsuflarea la fiecare colț până la drumeții pe munte și stațiuni montane. Consider că are câte ceva de oferit pentru fiecare.

Eu în prima mea zi de ședere am optat pentru centrul vechi. Dacă ajungeți aici nu trebuie să ratați Piața Sfatului, Biserica Neagra, care are o poveste foarte interesantă și un interior spectaculos și Strada Sforii. Puteți de asemenea să vă opriți la una dintre cafenelele și restaurantele boeme de pe Strada Republicii sau străduțele adiacente. Pentru mine nimic nu este mai plăcut decât să savurez un ceai, mângâiată de soarele toamnei și înconjurată de istorie.

Pentru că am avut parte de zile destul de călduroase, lucru care se înâmplă destul de rar în orașul de la poalele munților am ales să port un trench animal print care este un must-have al acestui sezon. Combinația pe care a ales-o este una clasică de all black pentru că mi-am dorit ca piesa centrală a ținutei să rămână trench-ul. Trbuie să menționez și faptul că este o combinație safe și că nu aveți cum să dați greș cu ea. În picioare am optat pentru o pereche de teniși comozi pentru că piatra cubică îți cam face ceva probleme dacă alegi să porți tocuri, iar pe cap am ales o pălărie cu boruri destul de largi pentru a da un aer ușor romantic ținutei.

În cazul în care picioarele vă mai țin după turul din centrul vechi vă recomand și o plimbare la baza muntelul Tâmpa și chiar să urcați cu telecabina până în vârf (despre asta o să vă povestesc într-o postare viitoare).

Wearing: Trench – Esmara by Heidi Klum, Pălărie – random store, Dresuri – Gatta, Teniși – Converse, Geanta – Steve Madden.

Care este obiectivul vostru turistic preferat din Brașov? Vă place animal print-ul? În ce combinații îl purtați? Aștept comentariile voastre! :*

Mulțumesc pentru fotografii: Amigo.

Vă pup, Andreea Finyak!