Te gândești la un city break și nu știi ce să alegi? Belgia ar fi cu siguranță un loc de luat în considerare! Ciocolata, berea, cartofii prăjiți și arhitectura dantelată ar fi doar câteva dintre motivele pentru care merită să ajungi aici.

Eu am poposit în această țară pentru patru zile. Astăzi o să vă povestesc despre Kortrijk, iar în articolele viitoare despre Bruxelles și Brugge, așa că stați pe aproape!

Pentru că ziua prietenei mele Lavinia se apropia, ea fiind plecată cu Erasmus m-am gândit că ar fi draguț să marcăm momentul printr-o petrecere surpriză chiar în orașul în care ea locuiește momentan, Kortrijk.

Zis și făcut după trei ore de zbor, o oră cu autobuzul și încă una cu trenul am ajuns în sfărșit, cam obosită, dar gata de petrecere. Singura problemă care mai trebuia rezolvată era amenajarea locului unde urma să aibă loc cheful aniversar, așa că i-am propus Laviniei să îmi facă un tur al orașului.

Am descoperit Kortrijk-ul noaptea și îmbrăcat în straie de sărbătoare. Este un oraș destul de mic, dar foarte cochet și curat. E genul de oraș care îmi amintește de casă. Are multe străduțe înguste, niște clădiri superbe din carămidă și o combinație de arhitecturi.

Cu siguranță atracția centrală a orașului este reprezentată de cele două turnuri aflate de o parte și de alta a podului care trece peste râul Lys. Un alt loc interesant pe care merită să îl vizitați este cartierul religios, care pare a fi un mini oraș în mijlocul orașului Kortrijk. Noaptea, ceața și diversele statui îi dau un aer destul de înspăimântător, dar și faptul că nu este foarte circulat.

În Piața Mare găsiți extrem de multe cafenele și restaurante, dar și un turn cu ceas. Noi am mâncat la Jack Premium Burgers, pe care îl recomand cu căldură, deoarece au o mâncare extrem de gustoasă și totul este homemade, inclusiv chiflele.

Viața de noapte a acestui oraș este destul de efervescentă, deși cluburile sunt mici, oamenii sunt puși pe distracție până la primele ore ale dimineții.

Descoperiți și voi Kortrijk-ul așa cum l-am văzut eu în pozele de mai jos!