După aproximativ 3 ore de zbor am aterizat la Liverpool, unde prietena și fost mea vecină, Ana, mă aștepta. Mi-a fost tare dor de ea având în vedere că nu ne mai văzusem de vreo 3 ani, în condițiile în care eram obișnuite să ne petrecem marea majoritate a timpului împreună.

Au urmat câteva ore de povești zdravene în care am rememorat toate tâmpeniile pe care le-am făcut în anii de liceu și cât de amuzant și ușor era totul atunci. Nici nu ne-am dat seama cum a trecut timpul, dar am hotărât că ar fi cazul să plecăm și să explorăm puțin orașul.

Prima oprire a fost la Docurile Albert, unde am profitat de vremea frumoasă și am făcut o plimbare. Acestea sunt atracția turistică principală a orașului și reprezintă emblema Liverpoolului. Au fost denumite după prințul consort al reginei Victoria. În momentul de față aici găsiți numeroase restaurante, cafenele, magazine de suveniruri și câteva muzee despre care vă voi povesti în următoarele postări.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului Docurile Albert au jucat un rol foarte important în comerțul dintre diferite părți ale lumii, de aici plecând foarte multe vase spre America. Un factor care a generat notorietatea acestui loc a fost faptul că deținea un sistem revoluționar pentru acele vremuri prin care navele erau încărcate și descărcate direct în depozite. Un alt lucru interesant este că aici au fost folosite primele macarale hidraulice din lume și datorită materialelor de construcție utilizate a fost primul depozit la nivel mondial care nu prezenta risc de combustie.

Docul din Liverpool a fost folosit și ca spațiu de depozitare pentru mătase, tutun sau ceaiuri aduse din Orient, dar perioada cea mai prosperă a cunoscut-o atunci când era la mare căutare comerțul cu sclavi. De aici au plecat aproximativ 9 milioane de oameni.

Dacă ajungeți în zona docului ar fi păcat să ratați Liverpool eye care vă oferă o priveliște panoramică asupra orașului de unde puteți admira aproape toate obiectivele turistice principale ale Liverpoolului. Costul unui bilet este de 10 lire.

În cazul în care plecați din București singura companie aeriană care oferă zboruri directe spre această destinație este Blue Air. Ar fi recomandat să vă achiziționați biletele din vreme, deoarece prețurile sunt destul de mari în comparație cu alte destinații europene.

Sper că articolul meu v-a fost de ajutor! Ați călătorit vreodată la Liverpool? Ce va plăcut cel mai mult acolo?

Vă pup, Andreea Finyak!