„Culorile sunt obsesia mea zilnică, bucuria și tortura” zicea pictorul impresionist Claude Monet. Cam așa aș putea descrie și eu expoziția Secret Garden de la Vancouver Art Gallery. Tablourile exprima un amalgam de sentimente de la bucurie la tristețe, culorile și nuanțele folosite transpunându-te foarte bine în trăirile pictorului.

Un minus al expoziției este din punctul meu de vedere faptul că textele care însoțesc tablourile sunt scrise doar în engleza și nu au și o variantă în franceză.
Expoziția merita vizitată și puteți face acest lucru până în 1 octombrie. Costul unui bilet de intrare este de 22 de dolari (au și reducere pentru studenți). Tururile se pot face între ora 10am și 5pm, iar marți au program prelungit până la 9pm. La ieșirea din expoziție găsiți si un mic magazin de suveniruri.
Vouă va plac expozițiile de arta? Ce colecții ati vazut?

Lucrarea mea preferată a fost „Trandafirii” pentru că sunt unele dintre florile mele preferate, dar și pentru că m-a impresionat cromatica folosită. Pe lângă turul clasic pe care îl poți face, galeria oferă și posibilitatea vizionării unui film biografic și descrierea amănunțită a câtorva opere celebre. De asemenea, există și o aplicație pe care o poti descărca din app store sau magazin play (Vancouver art gallery music). Cu ajutorul ei poți asculta muzica unor compozitori canadieni potrivită pentru fiecare pictură în parte. 

Vă pup, Andreea Finyak!