Buna, dragilor! Cum e weekend-ul vostru? Pe unde mergeți sau urmează să mergeți?
Weekend-ul meu a început intr-un loc încărcat de istorie, Fort Langley National Historic Site, locul în care s-a născut Columbia Britanică.

A fost construit în anul 1827 si era un centru de schimb englezesc. Fortul era situat într-o mare comunitate de aborigeni pe malul râului Fraser. Acesta atrăgea aborigenii care schimbau blănuri sau pește pe alte bunuri cum ar fi unelte sau pături.

Anul 1858 aduce marea schimbare, deoarece în râul Fraser a fost descoperită existența aurului. Pentru că englezii se temeau ca acest teritoriu să nu fie preluat de americani, la 19 noiembrie în același an este proclamată colonia Columbia Britanică. Opt ani mai târziu aceasta se unește cu Colonia Insulei Vancouver, iar în 1871 Columbia Britanică devine o provincie a Canadei.

După această experiență mi s-a confirmat încă o dată faptul că străinii știu să facă turism, deși poate au locuri cu mult mai puțină istorie decât noi. Încă de la intrare erai întâmpinat de o doamnă foarte bine informată, zâmbitoare și oricand gata sa fie de ajutor care era îmbrăcată în hainele acelor timpuri.

Căsuțele din fort erau foarte bine conservate și te transpuneau în acele vremuri. Existau ateliere interactive care atrăgeau atât adulții cât și copiii. Eu am prins o reprezentație în care un fierar a făcut un obiect decorativ pe care apoi l-a schimbat cu un obiect pe care l-au dat turistii pentru a pune în evidență simbolic cam ce se întampla în trecut.

Există, de asemenea, si un mic cinematograf care te plimba prin toată istoria locului într-un mod foarte atrăgător. Mi-a plăcut că aveau foarte multă recuzită și puteai să te îmbraci, să atingi sau să te așezi cam pe orice obiect din aceste căsuțe.

Atmosfera era una destinsa, nu ca în muzeele noastre unde îți e frică la orice pas să nu strici sau să deranjezi ceva de la loc. Un alt lucru care mi s-a parut interesant a fost atelierul unde te învățau să cauți aur. Aici dacă aveai puțin noroc și răbdare puteai găsi mici bucățele din acest metal prețios pe care le puteai păstra.

Sper că v-a plăcut postarea! Aștept părerile voastre în comentarii.

Vă pup, Andreea Finyak! :*