Hello there! Așa cum v-am promis în seara asta o sa descoperim Budapesta împreună. Pentru că am vrut să văd cât mai multe lucruri într-un timp scurt (o zi) am optat pentru un tur cu autobuzul. Există mai multe companii care oferă aceasta posibilitate, dar site-ul celor de la Big Bus Tours Budapesta (îi puteți găsi aici) mi s-a parut cel care avea cele mai multe informații.

De asemenea, pot spune ca este puțin obositor și dacă prinzi o zi toridă așa cum am pățit eu ar fi bine să ai o pălărie, o crema pentru protectie solară si o sticlă cu apă la tine.

Mi-a plăcut foarte mult că în autobuz există 22 de limbi dintre care poți să alegi pentru a-ți fi prezentat orașul (au și limba română). Mi s-a părut foarte amuzant că de-a lungul tururilor repetă cam de trei ori că băutura tradițională a ungurilor este țuica și unicumul. Într-o singură zi dacă vrei să intri la toate obiectivele turistice unde oprește autobuzul este puțin cam greu, pentru că nu ai suficient timp.

Eu am cumparat biletul premium în care erau incluse două tururi în orasul vechi( Buda), în orasul nou( Pesta) și o croazieră pe Dunăre. Acest bilet este valabil două zile și te poți urca și coborî din autobuz la orice stație vrei. Pe lângă aceste lucruri mai există și două tururi în care beneficiezi de asistența unui ghid, dar trebuie să ajungi la ora stabilită la obiectivele respective. Tururile ghidate durează o ora și jumătate (eu nu am reușit să ajung la ele așa că nu pot da mai multe detalii).

Au trei tipuri de bilete pe care le puteți achiziționa (clasic, premium si deluxe). Diferențele între acestea sunt că cel clasic are doar tururirile în oraș și este valabil o zi, la cel premium se adaugă o croazieră pe Dunăre și valabilitatea este de două zile, iar cel deluxe are în plus un tur de noapte. Acestea costă între 18 și 29 de euro și se pot cumpăra de pe internet, dar si atunci cand te urci în autobuz. Se poate plăti cu cardul sau cash și de asemenea poți opta să plătești în euro sau forinti.

Cam aceasta a fost experiența mea cu Big Bus. Dacă aveți întrebări le aștept în comentarii.

Vă pup, Andreea Finyak! <3