Ingrediente:

  • 1 buc prieten(ă)
  • 1 telefon cu care să surpindeți peisajele (fotografiile din articol au fost realizate cu huawei p20 pro)
  • vreme frumosă
  • multă voie bună

Weekend-ul se apropie cu pași repezi, iar după o săptămână aglomerată sunt sigură că sunteți în căutarea unei destinații unde vă puteți relaxa și petrece câteva ore care să vă reîncarce bateriile. Deși am vrut să scriu acest articol de ceva vreme, timpul meu a fost limitat, iar reîntoarcerea la București parcă a accentuat acest lucru.

Acum două săptămâni am ajuns, în sfârșit, într-un loc pe care îmi doream de mult să îl vizitez. Este vorba de stațiunea montană Bușteni. Nu știu de ce, dar acesta m-a atras ca un magnet, mi-am propus de nenumărate ori să ajung la crucea de pe Caraiman, dar nu am făcut-o. Nici de data aceasta nu am ajuns până acolo, dar am descoperit un loc cu o priveliște care îți taie respirația, Castelul Cantacuzino.

A fost o decizie de moment. Vorbeam cu o prietenă la telefon, ne gândeam ce să facem în weekend și parcă nici un loc din București nu ne făcea cu ochiul. Așa că, am stabilit să ne vedem la gară și să ne luăm bilete spre Bușteni. Dacă nu găsiți bilete la CFR călători, ceea ce este foarte probabil pentru zilele de sfârșit de săptămână, aveți mari șanse să le puteți achiziționa de la Regio Călători (sunt gratuite pentru studenți), cum am făcut și noi. Micul dezavantaj e că faci puțin mai mult decât cu un tren IR, dar măcar ajungi unde vrei.

De la gara din Bușteni până la castel se ajunge foarte ușor, poți merge pe jos fără nici o problemă pentru că e destul de aproape. Nu vă recomand să vă apropiați cu mașina foarte mult de intrare pentru că există posibilitatea să rămâneți blocați sau să nu găsiți loc de parcare. Pentru cei care doresc să facă turul castelului, intrarea costă 25 de lei și are loc în fiecare oră, dacă nu doriți să vizitați, puteți să vă opriți, să admirați peisajul și să savurați din bunătățile oferite de restaurantul Canta Cusine.  În cazul în care e aglomerat, trebuie să vă înarmați cu răbdare pentru că durează destul de mult până vi se aduce comanda, dar timpul trece mai ușor cu așa o panoramă.

Turul castelului este ghidat și aveți câteva lucruri interesante de văzut cum ar fi vitraliile din sticlă de murano, șemineele, decorațiunile de pe uși și balamalele acestora, iar cireașa de pe tort este balconul sălii de bal de unde puteți realiza niste fotografii superbe. În plus, în această perioadă există și o expoziție de artă, care cuprinde 100 de exponate ale unor artiști români prin care se celebrează Centenarul Marii Uniri.

Dacă nu ați ajuns încă aici, vă îndemn să o faceți, mai ales pentru că  în acest sfârșit de săptămână se anunță o vreme superbă!

Vă pup, Andreea Finyak!